Login

Wij hebben een voorbeeldbrief voor een beroep op kostenverhogende omstandigheden voor u opgesteld en beschikbaar gemaakt. Doe er gerust uw voordeel mee:

 

Voorbeeldbrief

Beroep op kostenverhogende omstandigheden [par.47 UAV 1989]

Cursief is een toelichting gegeven op de wijze van invulling

Aan opdrachtgever

Betreft: project.../kostenverhogende omstandigheden

Geachte...

Zoals reeds medegedeeld in de bouwvergadering van ... jl. [Het verdient aanbeveling voorafgaande aan het schriftelijke verzoek aan de opdrachtgever de directie over de kostenverhogende omstandigheden te informeren. Dit kan tijdens een bouwvergadering zodat de melding wordt opgenomen in het bouwverslag] zijn wij op project ... nadere aanduiding hiervan] geconfronteerd met kostenverhogende omstandigheden, een en ander als bedoeld in paragraaf 47 lid 1 UAV 1989, welke voorwaarden op onderhavig werk van toepassing zijn verklaard.

Deze kostenverhogende omstandigheden zien op... [Op deze plaats dient een beschrijving gegeven te worden van de omstandigheden waar het beroep op is gebaseerd, bijvoorbeeld op de extreme prijsstijging van brandstoffen en bitumen etc. als gevolg van de buitensporige prijsontwikkeling op internationale grondstofmarkten, zo mogelijk met de achterliggende reden hiervan zoals de huidige spanningen in het midden oosten o.i.d. Zie ook de motivatie die uw toeleveranciers hanteren]

In verband met meermalen genoemde omstandigheden maken wij aanspraak op bijbetaling. De prijsstijging is immers van een dusdanige omvang dat wij daar bij het sluiten van de overeenkomst geen rekening mee behoefden te houden. Het moge overigens duidelijk zijn dat deze onvoorziene prijsstijging niet aan ons is toe te rekenen.

Vooralsnog begroten wij de meerkosten als gevolg van deze kostenverhogende omstandigheden op ...[voorlopige schatting]

Overeenkomstig het bepaalde in par. 47 lid 3 UAV verzoeken wij u hierbij op zo kort mogelijke termijn met ons in overleg te treden teneinde de hieruit voortvloeiende gevolgen te bespreken.

Een kopie van deze brief zonden wij heden aan de directie.

In afwachting van uw spoedige reactie, verblijven wij,
hoogachtend,
naam bedrijf

c.c. directie

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05