Login

Met het oog op de totstandkoming van de Aanbestedingswet in de Tweede Kamer, vraagt MKB INFRA de Kamerleden een wet die eerlijke concurrentie garandeert tussen grootbedrijf en mkb en ruimte biedt om te ondernemen. Een wet met een gelijk aanbestedingsspeelveld voor grootbedrijf en mkb houdt volgens MKB INRA in dat er geen ongebreidelde clustering van opdrachten plaatsvindt en dat er maximale transparantie is in het aanbestedingsproces. Daarnaast zijn uniformering van aan te besteden opdrachten en heldere (schriftelijke) motivering van besluitvorming tijdens de aanbestedingsprocedure, van belang. Last, but not least zijn een minimum aan administratieve lasten en een correcte invulling van het proportionaliteitsbeginsel, met verplichte toepassing van de proportionaliteitsgids, cruciaal. 

Praktijk vertaald in amendementen

MKB INFRA waardeert dat zoveel Tweede Kamerleden in de aanloop naar de plenaire behandeling zeer constructief open stonden voor de praktijkvoorbeelden die door de leden van MKB INFRA zijn aangedragen. Deze praktijk ziet MKB  INFRA vertaald in een groot aantal amendementen, waarmee het doel – een gelijk speelveld voor alle partijen in de markt – een stuk dichterbij komt.  MKB INFRA wenst de Tweede Kamereden veel succes met de behandeling van de Aanbestedingswet.

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05