Login

MKB INFRA is verheugd dat inmiddels in de Tweede Kamer is ingestemd met een aantal amendementen dat ervoor zorgt dat de nieuwe Aanbestedingswet eerlijke concurrentie garandeert tussen mkb en grootbedrijf. MKB INFRA rekent erop dat met de stemming in de Tweede Kamer over de gehele wet op 14  februari 2012 het zo gewenste gelijke aanbestedingsspeelveld tussen mkb en grote bedrijven naderbij komt. Ook het inmiddels aangenomen amendement over de gelijktijdig met de wet in werking tredende Proportionaliteitsgids, is daarbij cruciaal. MKB INFRA vindt het goed om te zien dat veel van de praktijkvoorbeelden die door de leden van MKB INFRA zijn aangedragen, zijn vertaald in amendementen die nu zijn aangenomen.

Geen ongebreidelde clustering en geen overdreven omzeteisen

Essentiƫle punten waarvoor MKB INFRA hard heeft gestreden zijn: correcte invulling van het proportionaliteitsbeginsel, dus geen ongebreidelde clustering van opdrachten, geen overdreven omzeteisen. Maar ook maximale transparantie van het aanbestedingsproces, uniformering van aan te besteden opdrachten en minder administratieve lasten.

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05