Login

infracampus

Tijdens de InfraCampus stond het thema 'Samen Infra-ambities waarmaken op Olympisch niveau' centraal. Aan de hand van ervaringen in de topsport werden vergelijkingen gemaakt tussen topsport en infrastructuur. Daarnaast werd via workshops creatief nagedacht over duurzaamheid en innovatie.



Wees trots op prestaties en durf te excelleren

Minke Booij (meervoudig Olympisch hockeykampioene en lid Topsportteam 2028) opende de dag met het ontsteken van de Olympische InfraVlam en maakte aan de hand van haar Olympische ervaringen een vergelijking tussen topsport en infrastructuur: “Wees trots op je prestaties en durf te excelleren!” Onder leiding van dagvoorzitter Erik Peekel werden de kansen en (on)mogelijkheden van de ruimtelijke ambitie van het Olympisch Plan 2028 besproken. Uit het debat kwam naar voren dat het organiseren van de Spelen ons land meer kan opleveren dan het kost en een versnelling tot stand kan brengen in het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit.

Workshop innovatie MKB INFRA
In de middag vonden diverse workshops plaats. Deelnemers werden uitgedaagd om gezamenlijk infra-ambities waar te maken. Ook MKB INFRA organiseerde een tweetal workshops;  één specifiek voor de leden van MKB INFRA over  innovatie en duurzaamheid. Tijdens deze workshop kwamen tal van innovatieve praktijkvoorbeelden aan de orde. Dwars door deze discussie heen, speelden zaken als hoe om te gaan met social return en de verschillende interpretaties van het begrip social return.

Samen werk maken van duurzaamheid
Een tweede workshop, georganiseerd door MKB INFRA in samenwerking met CROW, NL Ingenieurs en Rijkswaterstaat had de titel ‘Samen werk maken van duurzaamheid’. Hier moesten op interactieve manier innovatieve projecten en baanbrekende toekomstvisies voor de infrasector worden geformuleerd. Risico’s durven nemen, open dialoog, de lat hoog leggen, beroepstrots, verbindingen maken, vernieuwen en het anders doen zijn benoemd tot kernpunten. Tussen de programmaonderdelen door waren diverse netwerkmomenten ingepland, waarbij de deelnemers aan het evenement de sponsoren konden bezoeken.

Trots op civiele techniek
Tijdens de finale van de dag kregen acht infraprofessionals een oorkonde overhandigd voor hun waardevolle inbreng tijdens de workshops. Daan Stuit (Voorzitter MKB INFRA) en Annemarie Slootweg (Directeur Instituut voor de Gebouwde Omgeving Hogeschool Utrecht) namen het nieuwe profiel van de Civiele Technieker van de toekomst in ontvangst in de vorm van een groot rood hart met als kern: Trots op Civiele Techniek. Of zoals een van de deelnemers het verwoordde: “Civiele Techniek is het mooiste vak ter wereld!”.

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05