Login

De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward maakt vandaag bekend dat zij drie opdrachtgevers heeft genomineerd voor de Award die op 22 januari a.s. wordt uitgereikt tijdens de InfraTech in Rotterdam. Het gaat om de gemeenten Apeldoorn, Steenwijkerland en Tilburg. Het is de tweede keer dat deze Award wordt uitgereikt voor de meest mkb-vriendelijke infra aanbesteder. De keuze van de jury is dit keer gevallen op drie gemeenten als opdrachtgevers, die een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor andere aanbesteders van infrastructurele werken.

Drie gemeenten op gelijkwaardig niveau
Voor de drie genomineerden geldt dat de gekozen aanbestedingsprocedures, de bijbehorende gunningscriteria en de beoordeling van kwaliteit en inschrijfprijs, goed zijn verankerd in de ‘bedrijfscultuur’, zodat een level playing field ontstaat voor mkb en grote bedrijven. De drie inzendingen liggen op een redelijk gelijkwaardig niveau, zodat de keuze voor de winnaar een lastige wordt. De jury maakt op 22 januari tijdens een bijeenkomst van MKB INFRA en CROW op de Infratech bekend wie dit jaar de winnaar wordt van de MKB INFRA Award.

22 januari winnaar bekend tijdens InfraTech
De uitslag zal uiteindelijk worden bepaald door accentverschillen in de wijze waarop het mkb-vriendelijk karakter van het aanbestedingsbeleid door opdrachtgevers is gemotiveerd, maar ook door de wijze waarop dat in het aanbestedingsbeleid voor de jury verifieerbaar is vastgelegd. Alle drie de opdrachtgevers krijgen uit handen van de voorzitter van MKB INFRA, Daan Stuit, op 22 januari de nominatie voor de Award uitgereikt. De Award voor de winnaar wordt uitgereikt door de gemeente Nijmegen, de 1e winnaar van de Award in 2013. De prijs wordt op 22 januari tussen 16.00 en 17.00 uur uitgereikt door de Nijmeegse wethouder T. Tankir.
Voorafgaand aan deze uitreiking organiseert MKB INFRA, samen met CROW, om 15.00 uur een minisymposium over de lusten en lasten van Past Performance.

Gelijk aanbestedingsspeelveld
De MKB INFRA AanbestedingsAward speelt in op de nieuwe Aanbestedingswet, waardoor een gelijk speelveld voor grote en mkb-bedrijven moet ontstaan en eerlijke concurrentie stimuleert. De instelling van deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. Met de prijs hoopt MKB INFRA dat vernieuwende oplossingen worden geïnitieerd en optimale prijs-prestatieverhoudingen worden bereikt, waarmee tevens het maatschappelijk belang wordt gediend. Dat is dit jaar te meer van belang, gezien de evaluatie van de Aanbestedingswet door het ministerie van Economische Zaken op dit moment en de vele vragen, gesteld door Tweede Kamerleden naar aanleiding van de USP-monitoring van MKB INFRA.

13 januari 2015

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05