Login

MKB INFRA heeft het initiatief genomen een prijs in te stellen voor de meest MKB-vriendelijke opdrachtgever (aanbesteder); de MKB INFRA Aanbestedings Award. De instelling van deze prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. De Award heeft een duidelijke relatie met de nieuwe Aanbestedingswet, die een gelijk speelveld aan grote en kleine opdrachtnemers biedt en een eerlijke concurrentie stimuleert.

Dit maakt MKB INFRA-voorzitter Daan Stuit vandaag bekend tijdens de ledenvergadering van zijn organisatie. Opdrachtgevers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Award. MKB INFRA is de brancheorganisatie voor kleine en grote infrabedrijven.

Uitreiking Award op 16 januari 2013
De MKB INFRA Aanbestedings Award wordt om de twee jaar toegekend. De eerste keer tijdens een speciale themabijeenkomst van MKB INFRA op de Infratech 2013 in Rotterdam op woensdag 16 januari 2013. De prijs bestaat uit een trofee met certificaat en een logo voor publicitaire doeleinden. Met de prijs hoopt MKB INFRA  dat vernieuwende oplossingen worden geïnitieerd en optimale prijs-prestatieverhoudingen worden bereikt, waarmee tevens het maatschappelijk belang wordt gediend.

Inschrijving geopend

Opdrachtgevers die vinden dat zij MKB-vriendelijk aanbesteden bij infrastructurele werken, kunnen meedingen naar deze prijs. De kandidatuur dient voorzien te zijn van een omschrijving van:

  • het eigen aanbestedingsbeleid, met een korte toelichting waarom dit beleid als MKB-vriendelijk gekwalificeerd kan worden
  • het aantal uitgeschreven en uitgevoerde aanbestedingen in 2012
  • het aantal gegunde opdrachten, de gekozen aanbestedingsprocedure en de bijbehorende gunningscriteria met de inschrijfprijzen in 2012

Jury MKB INFRA Aanbestedings Award
De breed georiënteerde jury, met specifieke kennis en ervaring op het aanbestedingsterrein bestaat, naast de voorzitter, Ing. Th.T. (Theo) van der Kuil, oud-voorzitter MKB INFRA, uit 5 personen:

  • Ing. R.W. (Rob) Karstens, directeur Stadswerk
  • Mr. M.A.Th. (Meriam) de Koning, consultant ACA-GWW
  • Dr. Ir. I.W. (Iman) Koster, directeur CROW
  • G.M. (Guido) Landheer Msc., directeur topsectoren en industriebeleid ministerie van Economische Zaken
  • G.G.C.J.J. (Gert) Peek, ondernemer en vicevoorzitter MKB INFRA

Inzenden tot 10 december 2012

Inzendingen kunnen tot 10 december worden gestuurd naar:

Jury MKB INFRA Aanbestedings Award, Dukatenburg 90-03, 3437 AE Nieuwegein.

Nadere informatie en een toelichting op de prijs is beschikbaar en pdf hier te downloaden . Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de directie van MKB INFRA, tel. 030 – 603 7914.

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05