Login

samen veilig doorwerken 1Op initiatief van MKB INFRA hebben bouworganisaties gezamenlijk een brief opgesteld en verzonden aan de gemeenten. MKB INFRA, Bouwend Nederland, Cumela Nederland, Vereniging van Waterbouwers, NLingenieurs en Techniek Nederland doen hierin een oproep om samen de economische gevolgen van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken.

De brief is hier bijgevoegd:  pdf Brief Gemeenten inzake samenwerken aan continu├»teit (222 KB)  

Er wordt onder andere verwezen naar de grote opdrachtgevers zoals het Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat die proberen lopende werken zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. De omzet van onze soort bedrijven wordt echter merendeel gehaald bij gemeenten, waterschappen en provincies en juist daar zien wij op dit moment naast een aantal opschortingen van werkzaamheden een zorgelijke daling van aangekondigde werken en diensten en een beperkte communicatie en vergunningafgifte. Verwezen wordt naar het protocol   pdf Samen veilig doorwerken (136 KB) van het ministerie van BZK en naar de   pdf Helpdesk Corona Bouw (147 KB) .

Omdat veel overheidsfunctionarissen thuis werken hetgeen de stagnatie verder bevordert wordt de helpende hand toegestoken door het toezeggen van ondersteuning door het ondersteuningsteam dat bouworganisaties samen met Rijkswaterstaat hebben gevormd.

Verdere informatie over het protocol is ook te vinden via deze link:

https://www.aannemersfederatie.nl/index.php/laatstenieuws/1125-afnl-noa-protocol-samen-veilig-doorwerken-moet-stilval-bouwsector-voorkomen

Hieronder vindt u de link naar gerelateerde documenten:

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05