Login

In de mooie ambiance van het ZiNin theater in Nijverdal stond op 30 mei jl. de hervorming van de betalingsregeling in de infra centraal. Tijdens deze bijeenkomst van MKB INFRA i.s.m. gemeente Hellendoorn en stichting Pioneering werd met inspirerende bijdragen van burgemeester Jorrit Eijbersen en CDA 2e Kamerlid Hilde Palland de innovatieve betalingsregeling van MKB INFRA als oplossing binnen het thema van de doorgeslagen bureaucratie geplaatst. De burgemeester gaf aan dat een zekere mate van bureaucratie nodig is om chaos te voorkomen, maar dat bureaucratie nooit mag doorslaan. Het CDA Kamerlid hield haar gehoor voor dat uiteindelijk aanbestedende diensten en ondernemers in de regio het beste weten waar verbetering mogelijk en nodig is. In navolging onderschreef zij de betalingsregeling van harte. Waar nodig zal zij dit mooie MKB INFRA initiatief ook politiek kracht bij zetten. Met symbolische overhandiging door MKB INFRA voorzitter Philip van Nieuwenhuizen aan Hilde Palland van de brochure met toelichting op de vereniging - waarvan de leden elke dag met hart en ziel werken aan een veilig en duurzaam Nederland voor de komende generaties - werd bespreking  van de innovatieve betalingsregeling vervolgens ingeleid.

beter aanbesteden groot

Na inhoudelijke toelichting op de betalingsregeling door Hennie Peek en het delen van ervaringen door deelnemers aan eerdere pilots werd afgesloten met een levendig debat. Sander Lubberhuizen (Enschede) memoreerde dat de gemeente de regeling voortaan standaard toepast en als ambassadeur in de regio optreedt. Jan Paul Boutkan (Adviesraadslid MKB INFRA) hield de zaal voor dat deze regeling voor de hele keten alleen maar voordelen heeft. Wethouder Egbert Nijenbanning (Hellendoorn) zegde toe het onderwerp in bestuurlijke zin in de Twentse regio verder te willen brengen. 

Johan Middelkamp en Meriam de Koning van de werkgroep betalingsregeling sloten de bijeenkomst met een zeer positief gevoel af en refereerden aan het feit dat ook het Ministerie van EZK via het project #BeterAanbesteden zijn steun aan de (verdere uitrol van de) betalingsregeling heeft gegeven. Zij zullen, ook vanwege de subsidievoorwaarden, de komende tijd de uitrol in de regio gaan monitoren. Het vervolg in de landelijke uitrol wordt eveneens opgepakt. Voor vragen over/ondersteuning bij de regeling zijn zij bereikbaar via het secretariaat van MKB INFRA met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NIEUWE MELDINGEN TOEPASSING INNOVATIEVE BETALINGSREGELING ZIJN AL BINNEN!!

O.a. gastgemeente Hellendoorn en gemeente Rijssen Holten (genomineerde MKB INFRA aanbestedingsaward 2023) zijn in de regio Twente binnenkort met de regeling aan de slag! Tijdens de bijeenkomst in Nijverdal meldde ook BIZOB, het inkoopbureau voor meer dan 35 gemeenten in Zuid Oost Brabant zich al. Na de bijeenkomst zijn daarnaast nog de nodige andere meldingen en aanvragen ontvangen!

 

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05